Sista Inlägget :(

 
 
 
 
 
                                                  Ses Snart! Puss och kram♥

Kommentarer
Postat av: Filippa

Hej! Såg att du/ni hade kommenterat på min blogg och frågade hur man lärde en häst att buga. Jag ska försöka förklara men jag är inte direkt bra på det inte heller är jag direkt en expert på trick och sånt!

Så här gjorde iaf jag: Jag använder godis nästan varenda gång jag vill att min sköthäst ska buga. Först ser jag till att han vet att jag har godis och så håller jag den imellan hans framben, då måste han ju ta huvudet imellan benen för att få godisen. Sen kan man utveckla det till en mer ordentlig bugning om man kan säga så. Då du kan hålla godisen längre bak så han måste böja sig längre bak.

Det jag har börjat med nu är att jag först tar upp ena benet som om jag ska kratsa hoven. Sen tar jag godisen mellan frambenen och håller kvar i benet tills han har gått så långt ner/bak med huvudet så att han ligger med benet i marken. Då får han beröm, mitt mål är att han ska ha båda benen i backen, alltså så att han typ ligger på frambenen. Vet inte om du förstår, det blev lite rörigt och jag är inte så bra på att förklara.

Vissa hästar kan vara svårlärda andra har mycket lättare att förstå vad du vill. Sen kom ihåg att försök förstå hästen om den inte gör rätt. Försök hela tiden göra så att den förstår, lycka till! :)

2012-09-03 @ 20:09:11
URL: http://ponnydrottning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0